GZS /
Arhiv novic / Novica
Pošlji prijatelju Verzija za tisk

Belakova poskrbela za domače stopničke

Belakova poskrbela za domače stopničke

Belakova je po tem, ko je prejšnji konec tedna na tekmi svetovnega pokala v Osijeku zmagala, tokrat zasedla drugo mesto. Zmagala je Azerbajdžanka Marina Nekrasova z oceno 14,475, tretja je bila Čilenka Franchesca Santi (14,000).

"Bilo je bolje, kot sem pričakovala. Skoka bi težje lepše izvedla. Danes je bilo to premalo za prvo mesto, ker imam drugi skok malo lažji, ker zaradi poškodbe noge ne morem skakati težjih skokov, drugače pa sem zelo zadovoljna. Meni je zelo lepo tekmovati doma, a priznam, da je to malo večji pritisk, ker se želiš prikazati v najlepši luči," je po drugem mestu dejala Belakova, ki si bo po evropskih igrah vzela krajši premor.

"Zelo sem zadovoljna, ker sem danes naredila veliko boljšo izvedbo kot v kvalifikacijah, kar je bil tudi moj cilj. Jasno mi je bilo, da bo razporeditev najverjetneje podobna kot v kvalifikacijah. Ne morem reči, da sem razočarana, moj cilj je bila boljša izvedba in potem ni pomembno, kam me to pripelje. Vesela sem petega mesta, še bolj bi bila medalje, a korak za korakom, jaz sem srečna," je po nastopu povedala Kysselefova.

Z njunima nastopoma je bil zadovoljen tudi selektor ženske gimnastične reprezentance Andrej Mavrič: "Zadovoljen sem z nastopom obeh. Naredili sta boljše skoke kot v kvalifikacijah, tudi ocene kažejo na to, a žal ni uspelo to, kar smo si vsi želeli - zmaga v Kopru. Treba je športno čestitati tudi drugim dekletom, Azerbajdžanka je bila boljša, tako da smo vseeno zadovoljni s tem, kar sta naredili."

Slovenija je imela v finalih še enega predstavnika, in sicer Pavlico, ki je na konju z ročaji zasedel peto mesto. Prepričljivo je zmagal lanski evropski prvak Irec Rhys Mccleghan z oceno 15,450. Pavlica si v četrtkovih kvalifikacijah sicer ni zagotovil mesta v finalu, uvrstil se je takoj za najboljšo osmerico na deveto mesto, a je danes zaradi povabila organizatorjev vseeno dobil priložnost finalnega nastopa pred domačimi gledalci.

"Sem zadovoljen, a sodniki očitno niso bili tako, ker je bila v končni oceni zelo majhna razlika v primerjavi s kvalifikacijami," je svoj nastop ocenil Pavlica.

"Verjel sem, da lahko vsi fantje pridejo v finale, a se žal ni izšlo, ker so delali napake. Jure pa je super opravil svoje delo, v okviru svojih zmožnosti, vajo je dobro predstavil. Veseli me, da smo imeli enega predstavnika. Zadovoljen sem s tem, kar je Jure prikazal, sploh danes, ko je na tribunah malo več ljudi," pa je o svojih varovancih dejal selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič.

Na preostalih orodjih Slovenija ni imela finalistov. Na parterju sta dva telovadca prejela oceno 14,600, na koncu pa je zaradi višje ocene, ki se podeljuje za izvedbo, zmagal Čilenec Tomas Gonzalez, Kazahstanec Milad Karimi, ki je bil najboljši v kvalifikacijah, pa je zasedel drugo mesto.

Na ročajih je tako kot v Osijeku zmagal Nikita Simonov iz Azerbajdžana, na dvovišinski bradlji je zmaga odšla na Madžarsko, prepričljivo z oceno 14,000 je zmagala Zsofia Kovacs, srebrna z EP v mnogoboju.

Petnajsta izvedba svetovnega pokala v Sloveniji se bo sklenila v nedeljo še s petimi finali po orodjih, tudi z dvema slovenskima predstavnicama na parterju - Kysselefovo, ki je v kvalifikacijah dobila prvo oceno, in Adelo Šajn.

© STA 2019

Prihajajoči dogodki
17.9.2020
Osijek, Hrvaška
Platinum Cup Osijek 2020 več >
26.9.2020
Ukrainian International Cup Kijev 2020 Kijev, Ukrajina
Ukrainian International Cup Kijev 2020 več >
26.9.2020
Odprto prvenstvo Bežigrada v skokih z male prožne ponjave 2020 Športni center Triglav, Vodovodna 25, Ljubljana
Odprto prvenstvo Bežigrada v skokih z male prožne ponjave 2020 več >
1.10.2020
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Szombathely 2020 Szombathely, Madžarska
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Szombathely 2020 več >
Arhiv dog.: Prihodnji • Pretekli
Sponzorji

Športna Loterija Slovenije


Incertus d.o.o.


MERKUR trgovina, d.o.o.


Elektronsko pismo Pošte Slovenije d.o.o.


STARIM


PETROL D.D.


Telekom Slovenije d.d.


Zavarovalnica Triglav d.d.


Inštitut za medicino in šport (IMŠ)


Imagine d.o.o.


BTC d.d.


Programe GZS sofinincirata

Olimpijski komite Slovenije


Fundacija za šport


Ministrstvo za šolstvo in šport