GZS /
Arhiv novic / Novica
Pošlji prijatelju Verzija za tisk

Teja Belak z drugo oceno v finale EP na preskoku

Teja Belak z drugo oceno v finale EP na preskoku

Na tretjem mestu med kvalifikantkami preskoka je bila Francozinja Coline Devillard z oceno 14,216.

"Danes sem bila živčna, ne spomnim se, kdaj me je tako bolelo. Uspela sta mi dva super skoka. Težko bi lepše skočila. Pri drugem skoku me je zabolela noga. Namesto, da bi se veselila, me to zdaj skrbi, ker moram še enkrat skočiti. Vseeno sem vesela, da sem skočila skoka, ki ju že tako dolgo obljubljam," so bile prve misli Belakove, ki je še dodala: "Odvalil se mi je kamen od srca. Še enkrat moram skočiti enako in bo to to."

Belakova, ki je bila doslej na EP najboljša v Moskvi pred šestimi leti na četrtem mestu, bo v finalu tekmovala v soboto.

V zadnji kvalifikacijski skupini telovadk je poleg Belakove nastopila še Adela Šajn, ki se finalnim nastopom ni približala. Na svojem paradnem orodju gredi je z oceno 12,700 končala na 21. mestu. Na parterju je bila Šajnova z oceno 12,200 bila 35.

"Zadnjih nekaj dni mi je bilo na gredi težko. Nisem bila samozavestna. Glede na vse težave pred tekmo sem zadovoljna. Ostaja grenek priokus, napake se seštejejo v tri desetinke, ki bi me lahko pripeljale v finale. Na parterju se mi je zdela vaja lepo izvedena, presenečena sem bila nad oceno za izvedbo, zdela se mi je dosti nizka. Pod črto sem lahko zadovoljna," je menila Šajnova.

Že dopoldan je svoje delo opravila Tjaša Kysselef, edina od Slovenk, ki je nastopila na vseh štirih orodjih. Zbrala je 45,565 in mnogoboj končala na 55. mestu.

Kysselefova je na svojem paradnem orodju preskoku z oceno 13,716 osvojila končno 11. mesto. Na gredi je bila z oceno 11,533 34., na dvovišinski bradlji z oceno 8,366 je bila 83. in na parterju z oceno 12,000 pa 41.

Moški del slovenske reprezentance je nastope končal že v sredinih kvalifikacijah, vsi so bili zavoljo napak daleč od finalnih nastopov. Rok Klavora je bil 33. na parterju, Luka Terbovšek 82. Branilec srebra z lanskega EP v Glasgowu Sašo Bertoncelj je bil šele 45. na konju z ročaji.

V petek bodo v Netto Areni finalni boji v mnogoboju za telovadce in telovadke. V soboto in nedeljo sledijo še posamični finali po orodjih.

© STA 2019

Prihajajoči dogodki
17.9.2020
Osijek, Hrvaška
Platinum Cup Osijek 2020 več >
26.9.2020
Ukrainian International Cup Kijev 2020 Kijev, Ukrajina
Ukrainian International Cup Kijev 2020 več >
1.10.2020
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Szombathely 2020 Szombathely, Madžarska
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Szombathely 2020 več >
15.10.2020
Gym festival Trnava 2020 Trnava, Češka
Gym festival Trnava 2020 več >
Arhiv dog.: Prihodnji • Pretekli
Sponzorji

Športna Loterija Slovenije


Incertus d.o.o.


MERKUR trgovina, d.o.o.


Elektronsko pismo Pošte Slovenije d.o.o.


STARIM


PETROL D.D.


Telekom Slovenije d.d.


Zavarovalnica Triglav d.d.


Inštitut za medicino in šport (IMŠ)


Imagine d.o.o.


BTC d.d.


Programe GZS sofinincirata

Olimpijski komite Slovenije


Fundacija za šport


Ministrstvo za šolstvo in šport