GZS /
Knjižnica / Publikacije / Publikacija
Pošlji prijatelju Verzija za tisk

Pravilnik za tekmovanja v množičnih programih Gimnastične zveze Slovenije

Pravilnik za tekmovanja v množičnih programih Gimnastične zveze Slovenije

Namen Pravilnika za tekmovanja v množičnih programih Gimnastične zveze Slovenije v
akrobatiki, skokih iz male prožne ponjave in športni gimnastiki je:
• Dvigniti nivo gimnastičnega znanja v OŠ in SŠ
• Zagotoviti objektivno in enotno ocenjevanje tekmovalnih sestav
• Približati naše športne panoge otrokom in učiteljem

Z novim pravilnikom želimo športne panoge približati otrokom in učiteljem v osnovnih in
srednjih šolah, vaditeljem v društvih ter povečati zanimanje zanje. S prenovo šolskih športnih tekmovanj v panogah, ki jih goji GZS, želimo dvigniti nivo gimnastičnega znanja v osnovnih in srednjih šolah, zagotoviti postopnost usvajanja znanja ter  omogočiti tekmovanja tudi učencem in učenkam, ki se z gimnastiko ukvarjajo le v šolskih sredinah. Pravilnik bo omogočal lažjo organizacijo tekmovanj na šolah, ki sodelujejo z Gimnastično zvezo Slovenije v programih »Slovenija telovadi«.

Tekmovanja v društvenem, regionalnem in tudi nacionalnem okolju bodo
lažje izvedljiva. Tekmovalne sestave in skoki predstavljajo tudi uradni tekmovalni program za šolska športna tekmovanja v akrobatiki, skokih iz male prožne ponjave in športni gimnastiki, ki jih Gimnastična zveza Slovenije izvaja v organizaciji Zavoda za šport RS Planica in Ministrstva za šolstvo in šport.

Razlog za zasnovo novega pravilnika je bil upad števila šol in otrok na šolskih športnih
tekmovanjih, ki potekajo v sodelovanju z Zavodom za šport RS Planica ter otrok, ki vadijo v množičnih programih naših društev, a niso tekmovali v nobenem od obstoječih tekmovalnih programov. V okviru projekta »Slovenija telovadi« se letno vse več otrok seznani ali ukvarja z gimnastiko, a jih zaradi časovne stiske in števila vadečih ni bilo moč pripraviti za tekmovanja po tekmovalnem pravilniku C programa Gimnastične zveze Slovenije. S pravilnikom bomo približali tekmovalne vsebine vsebinam iz aktualnega učnega načrta v osnovnih in srednjih šolah ter olajšali delo sodnikom.

Predvidevamo, da bo nov tekmovalni sistem bolj dostopen otrokom z nižjim gimnastičnim znanjem, manjša zahtevnost in skladnost z učnim načrtom pa pobuda učiteljem, da svoje učence ponovno pričnejo voditi na tekmovanja v gimnastiki.

Tekmovanja bodo po novem pravilniku lažje izvedljiva na vsaki šoli, posamezni regiji in za najboljše na zaključnem nacionalnem tekmovanju.

Tekmovalni pravilnik se lahko uporablja tudi za tekmovanja v društvih, ki so članice Gimnastične zveze Slovenije ter po tekmovalnih kategorijah, ki ustrezajo potrebam organizatorja oziroma društva.

Avtor programa: Aleksander Šajn.

Pravilnik lahko naročite na Gimnastični zvezi Slovenije, cena pravilnika je 30 EUR (DDV že vključen). V kolikor želite, da vam pravilnik pošljemo po pošti se zaračuna še poštnina za pošiljko.

 Spletna naročilnica

Prihajajoči dogodki
1.10.2020
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Szombathely 2020 Szombathely, Madžarska
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Szombathely 2020 več >
10.10.2020
Državno prvenstvo TeamGym 2020 več >
22.10.2020
Maribor
Šalamunov memorial 2020 več >
23.10.2020
Usposabljanje "Strokovni delavec 2, športno treniranje, gimnastika - športna" in "Strokovni delavec 2, športno treniranje, gimnastika - ritmična" Ljubljana
Usposabljanje "Strokovni delavec 2, športno treniranje, gimnastika - športna" in "Strokovni delavec 2, športno treniranje, gimnastika - ritmična" več >
Arhiv dog.: Prihodnji • Pretekli
Sponzorji

Športna Loterija, d. d.


Incertus d.o.o.


MERKUR trgovina, d.o.o.


Elektronsko pismo Pošte Slovenije d.o.o.


STARIM


PETROL D.D.


Telekom Slovenije d.d.


Zavarovalnica Triglav d.d.


Inštitut za medicino in šport (IMŠ)


Imagine d.o.o.


BTC d.d.


Programe GZS sofinincirata

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez


Fundacija za šport


Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport